Banker benytter hinanden

Der er en række forskellige udgifter, som går igen i danskernes privat økonomi. I et budget er der f.eks. renteudgifter. Og der er en del poster, hvor man kan spare udgifter. Her er en række gode tricks, som du kan få gratis.

Bankerne er kunder hos hinanden – Og det er der god ræson i.

Den nemmeste metode for danskerne at blive ved muffen på, er via en pensionsopsparing. Det fremførte en intelligent mand . For danskere er det gennemsnitligt den mest plausible metode at blive kapitalstærk på. Så man bør tænke over, at sætte sig mere ind i pension, med de rige alternativer, der findes i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det du erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du skal nøjeseende spekulere på dine nødvendige behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er forsikringsdækninger, du ikke behøver og som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må tage. Efter du har fravalgt, så handler det om at barbere dine forsikringer ned til et minimalt niveau. Skal din husforsikring udelukkende forsikre for eksempel 65.000 dkk og kan du leve med en selvrisiko på 9.000 kr, hvis dit hus nedbrænder til aske?

Din bank er ligeledes en udgiftpost, hvor der ofte er gode penge at bespare. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de mest lavprisede pengeinstitutter er gigantisk. Vi snakker om, op imod 3.700 kr per måned for en middelset kernefamilie plus huslån. Lån til bolig er det største isolerede køb, som man møder i hele sit liv. Kassekredit er den ting du skal være fokuseret på, hvis du skal optimere din økonomi. Et er renteudgifter, men også lånekursen er betydelig. Lånomlægning er en ting, som kan accelerere din økonomi. Den vigtigste parameter er afventning af lån. Lån kan paralleliseres med forcering af tid. Hvis du kan afvente f.eks. 15 måneder med at låne og i stedet spare op i hele perioden, så får du nedbragt din gæld, men også udgifterne til renter.

Er du medlem hos et fagforbund, så har du mulighed for en smule medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er gode penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget valg af fagforening i lønaftalen. Men du kan altid prioritere kun at have en a kasse. Fagforeninger kan støtte dig med forsikring og sundhedsforsikringer – så tænk over om det er det klogeste at spare de penge, hvis du lider af fx muskelbesvær.

Fødevarer er det område i din privat økonomi, som udgør den største del. Visse folk kan overleve for et ultra lille beløb, hver md., så er der andrefolk, der spenderer gigantiske beløb på fx lækker take-out. En ting er når du køber mad ude på enten sandwichbar eller fastfood-levering – men den helt store byrde er den mad du køber og opvarmer i hjemmet. I dette tilfælde er der det normale madindkøb i supermarkedet, som man tager med hjem. Desværre er danskere offer for impuls indkøb, som medfører at kvitteringen løber løbsk. Et tip er, at du handler dine madvarer online, via det voksende antal netsupermarkeder. Her kan du både indkøbe normale madindkøb, men yderligere også de spændende innovative udvalg af måltidskasser – se mere på madling.dk.

Du skal efterregne dine penge, så du skærer ned inden for alle nicher af din husstandsøkonomi. Så kan du ende med at have et langt større pengebeløb til de dejlige dele af livet. Tak fordi du så denne side.