Billån

Der er en række forskellige udgifter, som er i dannernes privat økonomi. I dit regnskab er der fx el. Men der er en række steder, hvor vi kan spare nogle gysser. Her er udvalgte gode råd, som du kan få uden at betale.

Den letteste metode for danskerne at blive milliardær på, er kva en private pension. Det postulerede en fag vismand en gang. For mange er det statistisk den mest realistiske metode at blive rig på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de værdiskabende muligheder, der ligger i din private pension.

Forsikringsdækninger er det vi køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du skal strikt tænke over dine kritisk behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du overhovedet ikke har brug for og som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at skralde dine forsikringsdækninger ned til et lavt niveau. Skal din indboforsikring kun forsikre feks. 50.000 kr og/eller kan du acceptere en egenbetaling på 45.000 kr, hvis lejlighed brænder ned helt?

Pengeinstitutter er også en post, hvor der tit er store penge at bespare. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mest lavprisede pengeinstitutter er uovertruffen. Vi snakker om, op til 2.900 kr /måned for en normaliseret kernehusstand og boliglån. Lån til køb af bolig er det største isolerede køb, som mange møder. Kassekredit er aller højeste grad den ting du skal være fokuseret på, hvis du vil forbedre din privat økonomi. En ting er renterne, men også kursen er kritisk. Lånkonvertering er en ting, som kan forskønne din privatøkonomi. En anden vigtig parameter er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis du kan undlade feks. 14 måneder med at låne pengene og i stedet for spare op i tidsrummet, så får du både nedbragt lånebeløbet, men også udgifterne til renter.

Er du medlem hos den rette fagforening, så får du ret til en række fordele. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er for resten nemme penge at spare på en billigere fagforening. Nogle folk har forceret valg af fagforening via deres overenskomst. Men man kan jo selvfølgelig prioritere blot at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan bistå dig med forsikringer og sundhed – så gennemtænk om det er pengene værd at melde dig ud, hvis du lider af fx kritisk sygdom.

Maden er det område i din økonomi, der konstituerer den største part. Hvor nogle kan fungere for et meget lille beløb, hver måned, så er der andrefolk, der spenderer enorme pengebeløb på for eksempel fornem mad ude i byen. En ting er hvis du køber din mad ude i byen på enten spisehus eller take out – men den helt store synder er den mad du køber og opvarmer der hjemme. På dette område findes der det traditionelle madindkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Beklageligvis er man skydeskive for spontankøb, der resulterer i at dosmersedlen stiger drastisk. Et råd er, at du shopper dine madvarer online, via de effektive virtuelle supermarkeder. Her kan man købe daglige dagligvarer, men samtidig også de dejlige fristende tilbud på madkasser.

Du bør altså gennemse dine forbrug, så du neddrosler indenfor alle steder af din økonomi. Så kan du ende op med at besidde et langt højere slutbeløb til de rare elementer i hverdagen. Jeg er glad fordi du så min blog.