Job i lånebranchen

Vil du meget gerne optage et billigere lån, så er der nogen tungtvejende punkter du bør vide noget om. Fremfor alt, så bør du adskille lån på et par låne-typer. Vil du bede om et nyt lån eller skal du omlægge et allerede optaget lån.

Selv om du er AC medarbejder, så er det de samme parametre, der har indvirkning på din lånmuligheder. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at banken er ligeglade om du fremstår tillidsvækkende eller har formået at samle en masse penge eller leve i fattigdom i 8 år. Der er med andre ord givet nogle spilleregler, som låneudbyderne skal navigere inden for. De kan altså ikke vælge at godkende et udlån, fordi du fremstår som en troværdig person. Uanset om du vil låne til en VW, KIA eller sågar monetos til ren fritid, så er der lidt forskellige tråde du kan aktivere.

Hvis du vil låne til en villa, så er din årsindkomst kritisk, mens din eksisterende formue er sekundær. Såfremt du i forvejen bor i villa, så er det din totale låneegnethed, som er afgørende. Du skal overveje, at banken skal have stillet sikkerhed. De lovgivninger, som banken skal overholde, er lavet for at give dig som låntager sikkerhed for, at du ikke bliver insolvent. Hvis man skal låne til tant og fjas, så kan alle danskere låne op til en kvart mio. kr. hvis du ellers er gældsfri. En bil taber i modsætning til en bolig værdi hurtigt, og så er der øget lånerisiko for låneudbyderen af lave billån.

Når du sidder til bankmødet og får et nej af bankmanden, så skal du aldrig opfatte afslaget, hverken personligt eller endeligt. Andre bankers tolkning af kravene kan være lidt anderledes, hvilket kan være tungen på vægtskålen. Men du kan også spørge ind til, hvorledes du kan optimere dine lånemuligheder. Skal du fx opspare en større opsparing, få en øget lån eller skifte til en alternativ låntype?

Når du har fået bevilget lånet, så skal du egentlig bare underskrive tilbuddet. Men også her skal du være gevaldig opmærksom. Gennemlæs vilkårene, for der kan være essentielle ting, som du bør stille krav til. Bliv klogere på nyhedsmedier, f.eks. pol.dk eller altinget.dk, og læs indhold om de rentegebyrer og afgifter du kan presse banken på i forhandlingen. Banken tager sig godt betalt for at stifte lånet til dig.

Når lånet er taget, skal du have dem overført til din bankkonto. Der går normalt ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til fx en motorcykel, så er det vigtigt, at du ikke spenderer pengene på andet end det, der står angivet i lånedokumentet. Hvis du vil købe noget andet bør du have en godkendelse om dette.