Lån af madpenge

Vil du godt optage et bedre lån, så er der enkelte essentielle forhold du skal forstå. Indledningsvis, så skal du adskille lån på 2 lånetyper. Vil du ha’ et nyt lån eller skal du forandre et allerede optaget lån.

Uagtet du er AC medarbejder, så er det de selv samme faktorer, der har indflydelse på din lånmulighed. Medmindre du er konge, så er det ren matematik. Det vil sige at pengeinstituttet er lige glade om du virker tillidsvækkende eller har formået at opspare en stor pose penge eller leve på en sten i 4 år. Der er altså fastsat nogle retningslinjer, som låneudbyderne skal navigere inden for. De kan dermed ikke selv vælge at bevilge et lån, bare fordi du lyder som en robust person. Hvad enten du vil låne til en VW, Volvo eller sågar lommepenge til ren måltidskasser, så er der lidt forskellige mekanismer du kan aktivere.

Hvis du vil låne til en villa, så er din årsindtægt altafgørende, mens din eksisterende opsparing er mindre vigtig. Hvis du i forvejen bor i hus, så er det din totale låneegnethed, der er afgørende. Du skal også tænke på, at långiveren skal have sikkerhed for lånet. De lovgivninger, som långiveren skal overholde, er lavet for at give dig et sikkerhedsnet så, at du ikke låne mere end du kan. Hvis man skal låne til opstart af virksomhed, så kan alle danskere låne op til 250 tusinde kr. på deres glatte ansigt. En bil taber forskelligt fra en bolig værdi hurtigt, og så er der mindre sikkerhed for låneudbyderen.

Når du sidder til mødet og får et afslag af bankrådgiveren, så skal du ikke opfatte afslaget, hverken personligt eller definitivt. Andre bankers tolkning af lovgivningen kan være noget anderledes, hvilket kan være afgørende. Du kan også spørge ind til, hvordan du kan optimere dine kreditværdighed. Skal du for eksempel have en større pose penge, få en øget lån eller bruge en ny lånetype?

Idet du har fået bevilget lånet, så skal du bare underskrive. Men også her skal du være mega vågen. Gennemlæs det med småt, for der kan være centrale ting, som du bør anfægte. Læs på nyhedsmedier, fx eb.dk eller rokkjer.dk, og læs indhold om de gebyr og tinglysningsafgifter du kan presse banken på når du forhandler. Banken tager sig nemlig betalt for at stifte lånet til dig – Det er så at sige deres forsikring.

Når lånet er tildelt, så skal du have dem ind på din Nemkonto. Der går typisk ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en båd, er det essentielt, at du ikke bruger de lånte penge på andre ting end, der står angivet i aftalen. I tilfælde af, at du vil købe noget andet skal du have en tillægskontrakt om det.