Lånetyper

Der er utallige forskellige udgifter, som går igen i dannernes private økonomi. I ens budget er der feks. internet. Og der er en række områder, hvor man kan spare unødvendige udgifter. Her er en række gode tricks, som du kan bruge uden beregning.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for os til at blive milliardær på, er ved hjælp af en pensionsopsparing. Det sagde en fag mand nøgternt. For os er det normalt den mest plausible metode at blive velstående på. Så vi bør tænke over, at sætte sig ind i pensionsopsparing, med de spændende potentialer, der findes i din pension.

Forsikringer er det vi bestiller i håbet om, aldrig at få brug for dem. Du bør nøje gennemtænke dine reelle behov og ikke blot gøre som andre. Der er nok forsikringsdækninger, du ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så handler det om at skalere dine forsikringsdækninger ned til et mindsteniveau. Skal din forsikring udelukkende dække feks. 120.000 kr og kan du acceptere en egenbetaling på 11.000 kr, hvis lejlighed brænder ned helt?

Sparekasser er ligeledes en udgift, hvor der tit er mange penge at finde. Afvigelsen mellem de mest eksklusive og de mest lavprisede pengeinstitutter er gigantisk. Vi taler om, op til 3.400 kr. pr. md. for en traditionel 2 børnsfamilie plus boliglån. Lån til køb af ejerbolig er det største enkelte køb, som man møder. Mange lån er aller højeste grad det du bør være opmærksom på, hvis du vil tune din økonomi. En ting er renter, men også lånekursen er essentiel. Omlægning af lån er det, der kan accelerere din private finanser. En vigtigere faktor er forhaling af lån. Lån kan associeres med forskydning af tid. Hvis man kan afvente feks. 1 år med at låne og i stedet spare tilsvarende op i tidsrummet, så har du nedbragt din gæld, men også udgifterne til renter.

Er du medlem hos den rette fagforening, så får du mulighed for at få en del medlemsfordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er en del at spare på en lavpris fagforening. Nogle personer har forceret fagforeningsvalg igennem lønaftalen. Men man kan selvfølgelig prioritere blot at nøjes med en a-kasse. Fagforeninger kan bistå dig med både almindelige forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er smart at udmelde dig, hvis du oplever symtopmer som fx stress.

Dagligvarer er den del i din privatøkonomi, som udgør den største andel. Nogle kan fungere for et småt beløb, hver måned, så er der andre, som køber for enorme beløb på f.eks. speciel take-away. Et er når man køber mad ude i byen på enten michellin restaurant eller fastfoodsted – men den absolut store pengesynd er det mad du køber og bager hjemme. På dette område findes der det klassiske indkøb i supermarkederne, som man bærer hjem. Desværre er mange offer for ekstrakøb, der resulterer i at bonen løber løbsk. Et godt råd er, at du køber dine mad via nettet, på de gode eSupermarkeder. Her kan du både shoppe de daglige madindkøb, men samtidig også de dejlige fristende sortiment af måltider i kasser.

Du bør gennemse dine udgifter, så du minimerer på alle dele af din husstandsøkonomi. Derved kan du ende op med at have et meget sjovere beløb til de dejlige ting i livet. Jeg er glad fordi du læste siden.