Service i banken

Der er en række forskellige udgifter, som eksisterer i dannernes privatøkonomi. I vores regnskab er der f.eks. TV-licens. Men der er en række steder, hvor man kan spare unødvendige udgifter. Her er de vigtigste gode tricks, som du kan benytte uden beregning.

Den mest overkommelige måde for os til at blive kapitalstærk på, er gennem en private pension. Det udtalte en lærd vismand engang. For os er det gennemsnitligt den mest plausible metode at blive velstående på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de spændende alternativer, der findes i din alderspension.

Forsikringsdækninger er det man indkøber i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du bør strikt spekulere på dine reelle behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der er forsikringer, du nok ikke har brug for og som du godt kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må leve med. Efter du har fravalgt, så drejer det om at tage dine forsikringer ned på et absolut minimum. Skal din forsikring kun dække fx. 140.000 kr eller/og kan du leve med en selvbetaling på 13.000 kr., hvis dit hus nedbrænder til jorden?

Banker er ligeledes en post, hvor der tit er gode penge at spare. Forskellen mellem de mest kostbare og de aller billigste pengeinstitutter er ikke småting. Vi snakker om, op mod 3.100 kr. månedligt for en middelset kernehusstand + reallån. Lån til køb af villa er det største køb, som mange har i sit liv. Lån er i den grad noget man bør være fokuseret på, når du vil fintune din økonomi. En ting er renteudgifterne, men også lånekursen er vigtig. Konvertering af lån er en ting, der kan forskønne din økonomi. En anden vigtig variabel er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis du kan undlade fx 15 måneder med at låne og i stedet spare tilsvarende op i denne periode, så har du både nedbragt lånebeløbet, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos en faglig forening, så har du ret til en del medlemsfordele. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er for resten gode at spare på en billig fagforening. Nogle folk har automatisk fagforeningsvalg i arbejdsgiveren. Men man kan selvfølgelig vælge blot at have en a-kasse. Fagforbund kan hjælpe dig med både alm. forsikringer og sundhed – så gennemtænk om det er klogt at udmelde dig, hvis du lider af fx muskelbesvær.

Fødevarer er det sted i din privat økonomi, som repræsenterer den klart største part. Nogle mennesker kan overleve for et spartansk rådighedsbeløb, hver måned, så er der andre personer, som forkæler sig med store pengebeløb på for eksempel dyr take-away. En ting er hvis man køber mad ude på enten reastauration eller take-out – men den rigtig store byrde er den mad du køber og tilbereder hjemme. I dette tilfælde er der det normale køb i supermarkeder, som man slæber hjem. Desværre er man offer for impuls køb, der medfører at indkøbssedlen bliver længere. Et tip er, at du køber dine madvarer på internettet, via det voksende antal netsupermarkeder. Der kan man købe normale dagligvarer, men desuden også de gode innovative udbud af måltider i kasser.

Du bør altså gennemse dine penge, så du reducerer inden for alle steder af din husstandsøkonomi. Så kan du ende med at få et meget sjovere pengebeløb til de dejlige aspekter af dit liv. Mange tak fordi du så siden.