Skift bank

Der er en række forskellige udgifter, som går igen i dannernes private finanser. I dit udgiftsbudget er der for eksempel TV-licens. Og der er en række poster, hvor man kan spare dumme penge. Her er nogle gode tricks, som du kan bruge uden beregning.

Den nemmeste måde for danskerne at blive velhavende på, er gennem en kapitalpension. Det postulerede en lærd vismand en gang. For den jævne dansker er det normalt den mest sandsynlige måde at blive velhavende på. Så vi bør spekulere på, at sætte sig ind i alderspension, med de potentialer, der ligger i din private pension.

Forsikringsdækninger er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du skal strikt overveje dine egentlige behov og ikke gøre som alle de andre. Der kan være forsikringsdækninger, du reelt ikke behøver og som du kan være foruden. Det er en risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så handler det om at skalere dine forsikringer ned til et nødvendighedsniveau. Skal din indboforsikring kun dække feks. 160.000 kr og/eller kan du leve med en selvbetaling på 14.000 kr., hvis dit hjem nedbrænder helt?

Din bank er også en udgiftpost, hvor der kan være mange penge at finde. Differencen mellem de mest dyrebare og de aller billigste banker er uovertruffen. Vi hører om, op mod 3.200 kr. per måned for en normal dansk husstand + reallån. Lån til hus er det største isolerede køb, som mange møder. Store lån er aller højeste grad noget man bør være fokuseret på, når du skal udvikle din privat økonomi. En ting er renterne, men også kursen er essentiel. Lånkonvertering er noget, der kan forbedre din økonomiske formåen. En vigtigere variabel er udskydelse af lån. Lån kan sammenlignes med forcering af tid. Hvis man kan afvente feks. 1 år med at låne penge og i stedet spare op i perioden, så har du både nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Er du med hos den rigtige fagforening, så har du mulighed for en del medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er nemme at spare på en billig fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening igennem arbejdsgiveren. Men man kan jo selvfølgelig vælge blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan assistere dig med forsikringer og sundhedsforsikringer – så overvej om det er det smarteste at melde dig ud, hvis du lider af fx stress.

Din mad er den post i din privatøkonomi, som konstituerer den største del. Hvor nogle kan fungere for et småt beløb, hver md, så er der andre, som køber for gigantiske summer på feks. fornem fastfood. Et er når man køber din mad ude på enten pizzaria eller Just eat – men den virkelig store byrde er det mad du køber og bager hjemme. På dette område er der det normale madindkøb i supermarkeder, som man bærer hjem. Beklageligvis er mange gidsel for uforudsigelige køb, som resulterer i at bonen bliver længere. Et godt råd er, at du shopper dine madvarer på nettet, på det voksende antal e-handlende supermarkeder. Her kan du enten shoppe daglige dagligvarer, men samtidig også de spændende innovative udbud af madkasser.

Du skal altså efterse dine forbrug, så du nedskærer indenfor alle områder af din økonomi. Således kan du slutte med at få et langt højere pengebeløb til de rare ting af dig hverdag. Jeg er glad fordi du så denne artikel.