Valutahævning

Der er flere forskellige udgifter, som går igen i danskernes privatøkonomi. I ens driftsbudget er der feks. el. Og der er en del poster, hvor man kan spare nogle slanter. Her er de bedste gode råd, som du kan læse uden beregning.

Den nemmeste måde for danskerne at blive rigmand på, er via en kapitalpension. Det postulerede en intelligent vismand engang. For den jævne dansker er det statistisk set den mest realistiske metode at blive holden på. Så du bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i private pension, med de interessante alternativer, der er i din kapitalpension.

Forsikringer er det man erhverver sig i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du skal nøje overveje dine kritisk behov og ikke gøre som alle andre. Der er forsikringer, du slet ikke behøver og som du kan være foruden. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at barbere dine forsikringsdækninger ned på et minimalt niveau. Skal din fritidshus forsikring kun forsikre fx. 190.000 kroner og kan du acceptere en egenbetaling på 7.000 kr., hvis dit hjem nedbrænder ?

Sparekasser er ligeledes en post, hvor der ofte er nemme penge at finde. Uligheden mellem de mest eksklusive og de mange billige pengeinstitutter er mega stor. Vi taler om, op mod 3.800 dkk pr. md. for en traditionel dansk husstand plus huslån. Lån til køb af rækkehus er det største enkeltstående køb, som mange møder. Udlån er stor stil det vigtigste man bør være opmærksom på, hvis du vil forbedre din økonomi. En ting er morrenter, men også lånekursen er vigtig. Konvertering af lån er det, som kan optimere din privatøkonomi. En anden vigtig variabel er forsinkelse af lån. Lån kan paralleliseres med accelleration af tid. Hvis du kan undgå lån f.eks. 16 måneder med at låne pengene og i stedet for spare tilsvarende op i hele perioden, så får du både nedbragt lånebeløbet, men også rente udgifterne.

Er du medlem hos et fagforbund, så har du mulighed for at få en smule medlemstilbud. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er hurtige penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har tvunget valg af fagforening gennem deres overenskomst. Men du kan altid vælge blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan supportere dig med både forsikring og sundhedsordning – så gennemtænk om det er klogt at melde dig ud, hvis du lider af for eksempel stress.

Mad er det område i din økonomi, der konstituerer den største part. Nogle mennesker kan overleve for et beskedent beløb, hver md., så er der andrefolk, der køber for store beløb på for eksempel fornem fastfood. Et er når du køber mad ude på enten restaurant eller drive in – men den absolut store byrde er det mad du køber og gør klar derhjemme. Her findes der det klassiske indkøb i supermarkeder, som man slæber hjem. Desværre er vi skydeskive for impulskøb, som betyder at dosmersedlen stiger. Et godt råd er, at du køber dine mad på nettet, på de mange e-handlende supermarkeder. Der kan man både handle de normale madindkøb, men desuden også de mange nye udbud af måltider i kasser.

Du bør altså gennemse dine udgifter, så du reducerer indenfor alle områder af din budget. Således kan du ende op med at besidde et meget sjovere slutbeløb til de skægge elementer af livet. Tak fordi du læste med på bloggen.